Кое е важно да знаем при избора на устройства с микрослушалки?

Когато имате нужда от дискретно средство за комуникация и предаване на разговор, среща, реч в реално време, най-доброто решение е микрослушалка, поставена незабележимо в ухото Ви.

Изборът на микрослушалки е обширен. Според личните предпочитания, стил, облекло и място на ползване можете да изберете най-подходящия модел. Интересен избор за дамите са предавателни устройства с микрослушалка тип „огърлица“.

Избирайки „огърлица“ към своя стайлинг, дамата носи красив аксесоар, същевременно изпълняващ тайната мисия да предава информацията в реално време. Устройството е напълно дискретно и с нищо не издава истинската си функция.

За устройства тип „огърлица“ микрослушалките са изключително малки, с много добро качество на звука. За микрослушалките едно от най-важните характеристики е издръжливостта на батерията при работа. Трябва да обърнете внимание на производителя на батерията и времетраенето на издръжливостта й.

Друг важен показател е съвместимостта й с различни предавателни устройства като смарт телефони, радио телефони, MP3 плейъри и други.

Някои модели тип „огърлица“, се предлагат с микрослушалка и допълнителен микрофон, който може да се постави в ръкава или на друго удобно място. Този модел е още по-надежден, тъй като с допълнителният микрофон може да се улови и най-тихия звук в стаята. Така дори да шепнете, отсрещният човек ще Ви чува ясно.

Връзката с микрослушалката се осъществява чрез блутут, така че да не се ползват кабели.

Друг практичен вид устройство с микрослушалки е устройство с предавател химикалка.

Едно от най-практичните и дискретни средства за предаване на говор, звук. „Химикалката“ пише и се ползва като такава, но същевременно предава, чрез блутут връзка с телефона Ви, информация към микрослушалката в ухото Ви. За този вид устройства, трябва да обърнете внимание на обхвата между телефона и химикалката, и радиуса на покритие между устройството и микрослушалката.

Важните характеристики на микросулшалките, които трябва да следите при избора си, са:

  • Издръжливост на батерията в работен режим
  • Обхват
  • Безжична (блутут) или кабелна връзка
  • Устройството - предавател и силата на сигнала, качеството на звука и обхвата.
  • Размера и изработката на слушалката. Те са от основно значение, за да се постави и стои удобно и незабележимо в ухото Ви.